Waarom werken bij een slager ?
Werken in de slagerij is leuker dan je denkt! Want ... werken in de slagerij bied je elke dag weer een nieuwe uitdaging.
Je kunt aan de slag als:
Iedere slager heeft zijn eigen specialisme. Elke dag krijg je te maken met verschillende klanten. Als je graag met mensen omgaat en van lekker eten houdt, dan is een baan in de slagerij echt iets voor jou! Ook geef je klanten advies over de bereiding. Jij bent de vakman met verstand van vlees.
Ook kun je verder leren om bijvoorbeeld ondernemer te worden en je eigen bedrijf te starten.
Werken in de slagerij vereist wel bepaalde eigenschappen. Ben jij:
Creatief - Mensen die in de slagerij werken, zijn creatief. Je adviseert dagelijks klanten hoe ze met een lekker gerecht kunnen maken. Ook maak je zelf maaltijden, salades of buffetten klaar. Elke dag is anders en dus nooit saai!
Verantwoordelijk - Je hebt veel verantwoordelijkheid als je werkt in de slagerij. Je zorgt dat jouw klanten een lekker stuk vlees kopen en geeft hen bereidingstips. Maar je bent ook verantwoordelijk voor de voedselveiligheid.
Sociaal - Je bent elke dag onder de mensen. Je hebt nauw contact met jouw klanten die in de winkel komen en natuurlijk met collega’s. Je bent dus niet alleen gastvriendelijk maar ook een teamplayer die het gezellig vindt samen met collega’s te werken.
Communicatief - Het luisteren naar en praten met jouw klanten helpt jou om een leuke band op te bouwen. Lopen dingen soms anders? Voor jou geen probleem! Jij praat het van je af met collega’s of met jouw baas en je zet je schouders er weer onder.
Lees het jobrapport van Brecht die gedurende enkele dagen als slager meewerkte in Slagerij Jef Janssens uit Mol :