Toelating of erkenning ?

Alle operatoren die in België actief zijn in de voedselketen dienen gekend te zijn bij het Voedselagentschap, en dus geregistreerd. Voor de uitoefening van bepaalde activiteiten is tevens een toelating of een erkenning vereist.

De detailhandel in vers vlees, vleesbereidingen, gehakt vlees, vleesproducten en in bijproducten van dierlijke oorsprong en het verwijderen van de wervelkolom in het kader van maatregelen tegen overdraagbare spongiforme encefalopathieën zijn onderworpen aan een toelating van het FAVV.

De inrichtingen die handelen in de verkoop of de levering van levensmiddelen aan de eindverbruiker (B2C) zijn verplicht om de toelating afgeleverd door het FAVV, te afficheren op een van buitenaf gemakkelijk zichtbare en toegankelijke plaats.

De consument zal dus op een zeer eenvoudige manier kunnen vaststellen of het bedrijf in kwestie over de nodige toelating (of registratie) beschikt. Bovendien staan op de affiche de contactgegevens van het meldpunt waar consumenten met hun vragen en klachten terecht kunnen.