Slagersopleiding
In Vlaanderen zijn er 7 topslagerijscholen die in het voltijds dagonderwijs de opleiding slager-spekslager aanbieden.
Het gaat om :
PIVA Antwerpen : in de oudste slagersschool van België kan je ofwel de richting BSO of TSO slagerij volgen. De school beschikt over moderne werkplaatsen en een slagerswinkel.
https://www.piva.be/opleidingen/slagerij.html
COOVI Anderlecht : deze school biedt technisch en beroepssecundair onderwijs aan in de studiegebieden "voeding", waaronder de Slagerij. In COOVI leer je alle facetten van de slagerij kennen. Dankzij een evenwichtige combinatie van vaktechnologie, praktijklessen en stages, word je helemaal voorbereid op een mooie toekomst in de slagerssector !
http://coovi.be/nl/secundair-onderwijs/slagerij
Aalst - Technigo ! : leerlingen die kiezen voor slagerij, opteren niet alleen voor werkzekerheid, maar ook voor een opleiding vol afwisseling en creativiteit. In deze school beschikken ze over splinternieuwe gebouwen en werkplaatsen die volgens de nieuwste inzichten en modernste technologieën zijn geïnstalleerd.
https://www.technigo.be/jouw-opleiding/voeding/item/56-slagerij-bso
Hotelschool Hasselt : hun slagerijafdeling is de enige school in het Limburgse dagonderwijs.
Deze opleiding geeft je toegang tot een brede waaier van beroepen: slager, spekslager, traiteur en fijnkost, distributieslager, uitbener. Elke week volg je 16 tot 18 uur praktijk. Naast de technische vakken Slagerij krijg je ook nog algemene kennis, ICT, taal- en rekenvaardigheid (PAV) aangeboden.
http://www.hotelschoolhasselt.be/nl/secundair/27/slagerij
Kogeka Geel : Sint Jozef Geel brengt levensecht en kwaliteitsvol onderwijs voor jongeren van de tweede en derde graad van het beroepsonderwijs. In de richting "slagerij" leer je degelijke praktische kennis en vaardigheid om varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfsvlees uit te snijden, uit te benen, en winkelklaar te maken. Verder leer je technische basiskennis over uitrusting, grondstoffen, bereidingstechnieken en organisatie van de slagerij. Je krijgt ook training in productgerichte creatieve vormgeving en decoratie van eindproducten in de slagerij.
http://www.kogeka.be/sintjozef/richtingen/
Go ! TA Diksmuide : de afdeling slagerij-traiteur beschikt over een modern machinepark waarbij het perfecte evenwicht gevonden wordt tussen moderne technologische ontwikkelingen en ambachtelijk vakmanschap. De afdeling slagerij-traiteur met haar lange traditie van meer dan 55 jaar en als voortrekker in de aanpak van het ambachtelijk vakmanschap is een degelijke vakopleiding !
http://technisch.go-diksmuide.be/studierichtingen/slagerij/
Ter Groene Poorte Brugge : binnen deze nieuwe slagerijschool werk je in een hi-tech omgeving waar hygiëne, productkennis en vakmanschap de rode draad vormen. Een toonaangevende school die het kloppend hart blijft op gebied van opleidingen binnen de voeding.
https://www.tergroenepoorte.be/nl/opleidingen#slide-3
Daarnaast wordt het slagersonderwijs ook aangeboden in avond- of deeltijdsonderwijs :
CVO Vitant : het volwassenenonderwijs van campus PIVA : https://cvovitant.be/opleidingen/slagerij/
Syntra : in de slagersopleiding staan vakmanschap, innovatie, creativiteit, kwaliteit en management centraal.
https://www.syntra-ab.be/opleidingen/slager-spekslager
CVO Pro : https://www.cvopro.be/gastronomisch/opleiding-slager/